Sladká pasta ze surové čokolády

Sladká pasta ze surové čokolády

Pokud jste nikdy nebyli posedlí „živou“ (tj. tepelně neupravovanou) stravou, pravděpodobně jste o surové čokoládě ještě neslyšeli. Vitariáni (to jsou lidé, kteří se živí výhradně „živou“ stravou) tak nazývají nepražené kakaové boby. Ve srovnání s klasickou „průmyslovou“ je surová čokoláda zdraví samo. Má jen jednu drobnou vadu – je strašně hořká a většině lidí nechutná. To se však dá s dobrým receptem snadno změnit.

Recept

5/0 minut
4 porce

  1. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a dužinu vydlabeme.
  2. Kakaové boby a sezamová semínka rozmixujeme na prášek.
  3. K bobům přidáme banány a avokáda a rozmixujeme. Do vzniklé pasty vmícháme med.
  4. Podáváme s plátky pomeranče.

Pokud vám nevadí hořká chuť neslazeného kakaa, nemixujte boby úplně na prášek, ale nechte si v pastě malé výrazně hořké kousíčky kakaa. Budete překvapeni, jak dobře vyváží sladkou a kyselou chuť pomerančů.

Recept je původní, inspirovaný návodem na obalu.

Reklamy

komentáře 3 »

  1. tak tohle mi doslova vyrazilo dech, mám tady butelku s kakaovými boby z dominikánské republiky, hned zítra jdu na ně s mixérem!

    🙂

  2. možná ještě trošku víc mě láká tato směs:

    http://www.biosfera.cz/product_info.php/products_id/2773?osCsid=7a123121c64aa18095dbffa0327ea698

  3. nik said

    Jenže ta není raw (vitariánská) – je tam tahini, které raw není…

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: