Ananas zapečený v medu

Vynikající teplý dezert, který přijde vhod po těžkém jídle. Ananas pomáhá při trávení, ostatně grilovaný ho servírují v Ambiente Brasiliero, odkud se jinak málokdo dokáže odvalit bez funění. Med a limetka se k ananansu dokonale hodí.

Recept

5/15 min
2-3 porce

  • 1 celý ananas (nebo plechovka konzervovaného)
  • 2 lžičky medu
  • 1 limetka
  • skořice
  • hořká čokoláda
  1. Ananas okrájíme a nakrájíme na kolečka silná asi 1/2 cm.
  2. V misce smícháme šťávu z limetky s medem.
  3. Kolečka ananasu naklademe do zapékací misky, posypeme skořicí a polijeme šťávou s medem. Pečeme dokud ananas nezměkne a nerozvoní se (asi 15 minut).
  4. Podáváme s nasekanými kousky hořké čokolády servírovanými zvlášť.

Inspirováno receptem „Zapečený ananas“ z mé oblíbené kuchařky Speciality z celého světa.

Advertisements

1 komentář »

  1. Zzz said

    Na jakou teplotu se prosím peče tato dobrota?

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: