Pečená ryba s rajčaty

Pečená ryba s rajčaty

Turecký recept na přípravu bílých ryb, který obohacuje tradiční kombinaci ryby a citrónu o chuť pečených rajčat a čerstvé rukoly. V originálním receptu je použita parmice, kterou jsem musel vzhledem k „šíři“ nabídky v Tescu nahradit pstruhem. Výsledkem byl pstruh té nejlahodnější chuti, kterého jsem kdy pekl.

Recept

10/40 minut
2 porce

  • 2 bílé ryby (pstruh, parmice), cca 600g
  • 4 rajčata
  • 1 citron
  • svazek rukoly
  • 1/2 svazku petrželky
  • 4 bobkové listy
  • pepř
  • sůl
  • 3 lžíce olivového oleje
  1. Vykuchané ryby omyjeme, osolíme a opepříme zvenčí i zevnitř.
  2. Citron důkladně omyjeme a spolu s rajčaty nakrájíme na tenká kolečka. Menší kolečka citronu vložíme dovnitř ryb.
  3. Pekáček vymažeme lžící oleje a dáme do něj ryby. Na ně navrstvíme bobkový list, petrželku, kolečka citronů a kolečka rajčat.
  4. Vše přikryjeme alobalem a pečeme 40 minut (200 C), posledních 5 minut bez alobalu.
  5. Hotové ryby servírujeme spolu se spečenými rajčaty na talíři obloženém čerstvou rukolou. Ozdobíme citronem.

Nebojte se vysoké vrstvy rajčat, spečou se. Já jsem se zalekl, jedno rajče ubral a nebylo to dobře.

Jako přílohu jsem servíroval rukolový salát, ale ten se s rybou trochu tloukl, neboť má vlastní výraznou chuť po sýrových hoblinkách. Kuchařka doporučuje chlebové placky a suché bílé víno.

Recept je z mé oblíbené kuchařky Speciality z celého světa.

Advertisements

1 komentář »

  1. TerezaB said

    Dobré, jen to chce hodně osolit…

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: