Rukolový salát

Rukolový salát s rajčátky

Pokud máte rádi rukolu, piniové oříšky a parmazán tak rádi jako já, budete tento salát milovat. Původně pochází z Itálie (alespoň myslím), kde ho ovšem připravují bez avokáda. Podle mě je to škoda.

Recept

15/0 minut
2-4 porce

  • 2 menší hlávkové saláty
  • rukola (sáček nebo větší svazek)
  • 1/2 krabičky cherry rajčátek
  • 1 avokádo
  • 15g piniových oříšků
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce vinného octa
  • 50g parmazánu (lze nahradit čedarem)
  1. Saláty omyjeme a necháme okapat. Listy hlávkového salátu rozložíme do salátových mís.
  2. Na salát dáme omytou rukolu, přepůlená rajčátka a kousky dužiny avokáda
  3. Olej a ocet smícháme a nalejeme na salát. Posypeme piniemi.
  4. Ozdobíme sýrovými hoblinami nastrouhanými z kostky parmazánu.

Protože pravý parmazán je pro našince pořád krapet drahý, doporučuji ho nahradit tvrdým sýrem Gran Moravia, který vyrábí česká sýrárna Orrero a úspěšně ho vyváží i do Itálie. Když není po ruce ani pravý parmazán ani tuzemský ekvivalent, lze dosáhnout dobrého výsledku i s tvrdším světlým čedarem.

Salát je naprosto výtečný, výrazná chuť rukoly a sýra, do toho sladké pinie a rajčátka… Vydá i na samostatné jídlo.

Recept vyšel původně na Allrecipes.com.

Reklamy

1 komentář »

  1. gourment said

    No musim priznat, ze rukola ma nedostala, podla mna ma prilis aromaticke listky, takze si na nej neviem pochutit, urcite vsak stoji za to ju odskusat 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: