Salát s jablky a fetou

Salát s jablky a fetou

Křupavý ledový salátek se sladkými jablky, fetou a jemně štiplavou medovo-hořčicovou omáčkou poslouží jako vynikající zdravá večeře. Je v něm všechno, co patří do jídelníčku zdravého člověka a ještě něco navíc :). Kvůli výrazné chuti ho nedoporučuji jako přílohový salát.

Recept

10/0 minut
2 porce

  • 1 ledový salát (nebo mix salátů)
  • 3 jablka
  • 100g fety
  • 50g vlašských ořechů
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžičky medu
  • 2 lžičky vinného octa
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce olivového oleje
  1. Salát omyjeme a osušíme. Fetu a 2 a 1/2 jablka nakrájíme na kostičky, zbylou půlku jablka na plátky (kvůli dekoraci).
  2. Na pánvi nasucho opražíme ořechy, pak je nakrájíme na půlky.
  3. V mističce smícháme olivový olej, citronovou šťávu, vinný ocet, med, hořčici a papriku.
  4. Salát, jablka a fetu dáme do mísy a promícháme. Zalejeme zálivkou, ozdobíme plátky jablek a posypeme ořechy.

Nekrájejte ingredience na příliš malé kousky, salát se stane monotónní a vy se připravíte o všechna chuťová překvapení.

V původním receptu doporučují místo fety čedar. Náhodou jsem měl v lednici oba druhy sýra, tak jsem udělal chuťový test a feta z něj vyšla vítězně. Vitariáni mohou samozřejmě sýr vynechat. Zda (a čím) by šla nahradit hořčice, to opravdu netuším.

Salát je variantou receptu z AllRecipes.com.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: